Verstoorde wondgenezing

Het normale verloop van de wondgenezing doorloopt 4 fasen:

  • de bloedstollingsfase
  • de ontstekingfase
  • de regeneratiefase
  • de rijpingsfase.

Bij een verstoorde wondgenezing blijft de genezing hangen in een bepaalde fase waardoor niet de volledige periode van wondgenezing kan worden doorlopen. Daardoor blijft iemand last houden van open wonden die maar niet willen genezen.

Gevolg: zwelling in arm of been, jeuk of pijn, roodheid en/of zwartverkleuring rondom de wond , soms in combinatie met pus en warmte. Daardoor ontstaan er vaak functiebeperkingen waardoor u uw dagelijkse handelingen met beperkingen dient uit te voeren of soms zelfs niet meer mogelijk zijn. Vaak ligt de oorzaak van een verstoorde wondgenezing bij een verminderde bloedcirculatie, waardoor te weinig voedingsstoffen, die voor herstel dienen, bij de wond komen in combinatie met een matige tot slechte afvoer van de afvalstoffen.

Wat kan vacuümtherapie voor u hierin betekenen?

Door de intermitterende werking van de vacuümtherapie wordt de bloedcirculatie verbeterd, waardoor voedingsstoffen worden toegevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd, hierdoor ontstaan, in combinatie met een goede wondverzorging, een optimale situatie voor verder herstel van de wond. Zwaar en vermoeide gevoelens

Mede door het gebruik van vacuümtherapie kunt u uw dagelijkse handelingen met minder of zonder beperkingen uitvoeren. Middels ondersteuning van oefentherapie kunnen we uw conditie, spierkracht en belastbaarheid verder uitbouwen.