Diabetesvoet

Diabetesvoet is een zeer specifiek probleem van suikerziekte. Door aantasting van de zenuwen verliezen diabetespatiënten geleidelijk aan het (pijn)gevoel in hun tenen, voeten en benen. Tevens kan door de verstoorde werking van de zenuwen de vorm van de voet veranderen.

Daardoor lopen diabeten makkelijker voetwonden op, zonder dat ze het zelf merken. Zo worden de wonden snel chronisch en zijn ze vaak geïnfecteerd. Als de bloedvaten zijn aangetast, vermindert de doorbloeding, verloopt de genezing trager en kunnen de wonden op korte tijd sterk verergeren.
Dit kan pijnklachten geven met alle dagelijkse handelen zoals wandelen, traplopen, staan, etc. Bij erge wonden kunnen er zelfs pijnklachten zijn in rust.

Wat kan vacuümtherapie voor u hierin betekenen?

Door de intermitterende werking van de vacuümtherapie wordt de bloedcirculatie verbeterd, waardoor voedingsstoffen worden toegevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd, hierdoor ontstaan, in combinatie met een goede wondverzorging, een optimale situatie voor verder herstel van de wond. Door het optimaliseren van de bloedtoevoer tot in de fijne haarvaten krijgen zenuwen ook betere bloedtoevoer, waardoor deze ook zich kunnen herstel en het gevoel van doofheid in de voet afneemt of verdwijnt. Vaak is een combinatie met oefentherapie wenselijk om de conditie, spierkracht, belastbaarheid, maar ook het evenwicht te verbeteren.